September 04, 2009

tahu tak?

Fridays. Need I say more about Fridays? In my previous posts, I am always talking about Fridays being the most unproductive day and all. Thing is, it IS very unproductive to be at work on a day just a few hours away from the weekend. Tsk.

Anyways, sekarang saya dah pandai untuk control emo dengan jiran sebelah di office. Dia memang suka cakap kuat. So, selama 2 hari dia takda this week, saya tenang. But then, of course dia pon kena datang kerja right, so he is back.

Jadi, pagi-pagi sampai saja, saya sumbat telinga dengan headphones (kepunyaan Muhammad sebenarnya (Abg, akak pinjam tau yang Sony tu. Nanti saya belikan awak baru ke) ). Saya ni kadang-kadang mengalahkan orang tak bekerja. Pau adik-adik punya barang-barang. Baju adik yang turtleneck tu paling selalu. Best tahu tak.

Tahun ni saya perasan saya kurang keluar masa bulan puasa. Tahun ni banyak sangat improvement tahu tak. Tahun lepas saya mengalami culture shock yang amat syiok sampai setiap malam talifun Mamita mengadu.

Kadang-kadang Geng D’sara saya tengah makan pon rasa nak kidnap saya so that saya tak sedih sangat. I owe alot to them because they are always there for me. Nanti kita keluar okay. Hmm. Susah duduk rumah dengan parents bila dah biasa duduk sendiri dekat Shah Alam for almost 4 years.

Tapi takpe, tahun ni dah okay. Siap homesick (boleh tak?) lagi kalau tak dapat buka kat rumah. Haha. Contohnya masa buka puasa dekat office on Wednesday haritu. Lepas buka terus cabut. Hee hee. Hey, takpa la, boss kata yang penting kalau dah RSVP mesti datang makan supaya tak berlaku pembaziran. So that is what I did.

Theodore dah lama tak exercise tahu tak. Oh, just in case kamu orang nak tahu, saya telah beli 35mm 1.8f lense tersebut. Oh, sungguh best ambil gambar portrait sekarang ni sebab gambar clear although tak guna flash. Tapi so far, takda gambar untuk berlagak lagi. Terlalu letih untuk exercise. Hmmp. Of course, I am now RM820 lebih miskin, tapi saya dah save berbulan-bulan. Nanti lepas raya saya fikirlah balik macam mana nak recover duit tu.





Tsk.

Harini dah 14 Ramadhan. Tak rasa ke masa berjalan begitu cepat sekarang? Pejam celik mata dah esok lusa tulat. Saya dah kena start tukar duit. Tahun lepas tak kasi duit raya macam ada maaf lagi. Tahun ni? Haha. Mesti kena sound kawkaw if tak hulur-hulur.

Tapi yang dapat banyak Mama Babah Adik Abang je pon. Adik-adik lain, awak tunggu kakak-kakak dan abang-abang awak kerja minta from dia orang okay. Sian saya dan Aie. Dahlah kena kasik duit raya. Pastu takde sapa nak kesian ngan kitaorang pulak. Kecuali Maklong dan Mama lah. Daripada dua orang tu macam confirm je dapat unless dah kawin la of course.

Harini officemate saya dah ajak pergi Alamanda (nak pergi mana lagi pun?). So, this is a good opportunity to give Theodore some exercise sambil beli kasut baru, handbag raya, hair accessories baru oops, pecah rahsia. Saya window shopping je, promise.

I know Nanad is going to Penang. Please bring my love along with you to Pearl Island to Encik. Tunggu... Lagi 2 minggu je nak raya. If rezeki lebih baik.... oops. Taknak cakap. Harap-harap semuanya okay. Tolong doakan yang terbaik saja okay?

Okeh, nak korek-korek internet sekarang for information about online gambling. I’m a gamer yo sekarang! Syiokness.

p.s: semalam saya call lecturer saya dan dia masih ingat saya :’( oh sungguh terharu. Sungguh noble. Nak jadi cikgu jugaklah macam ni. Oh, lagi satu, Adik will be home for a day! yeayness lompat tinggi-tinggi!

Abang jom webcam ramai-ramai malam ni?

2 comments:

tasha said...

it's a great feeling isn't it to know ur lecturer still remembers you. but then again, how can he/she forgets someone who is as outstanding as you? :)

i know i won't easily forget my students. in fact, i still remember them all (during my prac) and they are surprised when i still do.

freespirited12 said...

yes, it's really nice that they remember. even if they don't remember our names, ingat muka je pon dah okay cukup baik dah.

oh, you must be one of those good ones to remember your students! :)

teaching is so noble, good for you! :)