November 01, 2010

newsflash!

Hello semua! (berapa kerat je yang baca pun, perasan!)

I have soo many things to update on, but have yet to find the time to update.

Sempena meraikan tepat 2 bulan to go (insyaAllah), di sini ingin disampaikan beberapa berita baik:

1. Ibu saya seorang chocoholic. Ini tiada kena mengena secara direct dengan berita gembira yang ingin saya sampaikan, tapi jika ibu saya bukan chocoholic, tak mungkin dia discover that Beryl's sedang sale! Yes, you heard me right! Beryl's sedang sale 20% untuk semua chocolates yang ada tag 20% sale, which is most of the chocolates! Bagi sesiapa yang tak pasti atau tak tahu Beryl's tu siapa, ermmm, saya pun tak tahu sebenarnya. All I know is that it is the best local chocolate I have ever tasted, sungguh, saya tak tipu! 

Location-wise, sangat sangat sangat senang nak jumpa. 

  • Exit toll UPM-Serdang, 
  • Go straight at the traffic light.
  • UPM is on your left.
  • Go straight on. 
  • Petronas on your left.
  • Several traffic lights along the way.
  • You will pass by housing area on your left.
  • All the while, PLUS highway is on your right.
  • Then, once dah habis all the housing area, look out for a building with blue roof. 
  • Ingat tu, BLUE ROOF!
  • Then, turn right at the chocolate factory with the blue roof. 
  • Park di mana-mana saja.

Kedai tu kecil, but as long as they have stock, they normally replenish the stock on the shelves.

Promotion ends? 4 November 2010! So, apa lagi? Pergi beli sekarang!

My personal favourite? This one.

image googled.
 
I am so obsessed with the whole quail egg look. Cantik! It's a tad bit sweet sebab it's white chocolate. But rasa dia sedap! If tak percaya sangat chocolate Beryl's ni sedap, sila la pergi sendiri. Ada banyak tester. Heee.

2. Siapa selalu pergi Jalan TAR mesti tahu Silk Street. After keluar dengan Mak Long, Mama sekarang dah confident pergi Jalan TAR sendiri... okay, fine, taklah sendiri, tapi Babah teman. Out of all the shops, dia selalu pergi kedai bernama Silk Street. Saya tak berapa nak pandai nak describe kain macam mana dia jual, because selalu sangat beli baju siap kan? But anyway, kalau Mama saya impressed dengan kedai tu, agak selamat untuk katakan that you would probably be impressed too.

Point is, Silk Street (Binwani's) sedang sale 50% on almost EVERYTHING that you touch! Termasuklah selendang/veil AND lace! Lace dia cantik menarik! Tak tipu! Tak sure branch lain dekat Alamanda, etc. sale atau tidak. Kalau kain yang anda suka tak cukup dekat Jalan TAR, dia akan carikan dekat branch lain.

So, siapa yang masih ada masa nak ke wedding dia, sila pergi ke Silk Street sekarang! Siapa tinggal lagi 2 bulan macam saya, sila redha dengan pilihan masing-masing sebab most tailor dah tak mahu terima tempahan dah pun T_T" (sebenarnya happy gila dengan pilihan asal, saja nak buat-buat emo)

Macam mana nak sampai? Alamak tak ingat pulak.... Oh dah ingat, dari exit Secret Recipe Sogo, turn right and walk down the road. Tak perlu cross because it is on the same side. Lepas tu, cari signboard. Hee. Langsung tak membantu. Tapi tak apa. Call dulu lah sebelum pergi. Takut weekend ni saja pulak dia sale.

3. Saya dah tahu Sin Yin Semua House kat mana! Okay, not a big deal for the rest of you, tapi bagi someone yang pemalas lipas nak DIY bagai dan malas nak redah Jalan TAR, this is a HUGE accomplishment to me. Sila pat on my back dan berikan tepukan gemuruh. Okay, saya akan DIY something and bahan-bahan hanya akan dapat mid-November. There goes my beauty sleep T_T".


Okay, enough newsflash for one night, right?

Sebenarnya, banyak gila lagi nak update, tapi penat sangat and esok is going to be a long working day and an emotional day for me sebab semua nak tinggalkan saya T_T". What's up with the T_T" pun tak tahu. Obsessed macam obsessed dengan quail eggs.

Okay, okay, fine dah, Good Night!

(rindu gila dekat blog!)


Shy to comment? Well, never mind! Your reactions mean the world to me! Make me smile today :)

2 comments:

shueyshoelove said...

affirmed! our mothers must be bff from the past. hahaha. silk street (binwanis) is mom's favorite too! they have limited pretty laces. most likely one would not bump into another wearing similar lace? got my reception lace there too and mendapat compliment dari my designer. i swear my mom is my fashion consultant. heee. pat at ur back for finding sin yin! tips, sila naik ke tingkat U5 semua house, banyak lagi bende di atas sana. heee. happy preparing!! =)

Haneesa said...

hahahahahahha. betul lah siamese twins tau diorang ni! no wonder kite pun click senang aje. our mothers sama sangat! glad you got good material for your baju! the one my mom beli mmg cantik sangat sangat and yes, they are limited in choices, which could be a good thing. nanti masa reception, mak pengantin mmg kalahkan pengantin. tak tipu okkkkk T_T" happy preparing to you too, dear. and thanks for the tip!